Välkommen till vårt paradis

Lars och Margit har bott i Grenadinerna sedan 1991 och kan öarna på sina fem fingrar, ni kan känna er trygga med oss som guider  och vi lovar att ni får upplevelser som ni aldrig kunnat finna på egen hand, allt från de hemliga stränderna till  bästa snorklingen och besök på små intima restauranger och barer och inte att förglömma mötet med lokala invånare.

Välkommen hem till oss!

Margit & Lars

Lars & Margit på Bequia i Västindien

Lars & Margit, ett liv och en resa

Påsken 1990 valde Lars och Margit, eller Mr and Mrs Lars som de kallas i Västindien, att lämna sitt hektiska och stressade liv bakom sig. De lämnade flera affärsverksamheter i Göteborg och på Västkusten.

Innan flytten till Västindien jobbade Lars som affärsmäklare med specialitet på hotell och restaurang, men drev också egna restauranger, däribland Studentkåren, det klassiska cafeet George du Wahl och salladsbaren Leonis i Göteborg. Lars startade sin karriär som sjöbefäl runtom i världen, däribland Karibien som han då lärde sig att älska. Till slut valde dock Lars att gå i land och bli affärsman medan Margit drev Restaurang Deja Vu, Säro Värdshus (Blomstermåla) och Farbror Hjördis i Göteborg.

Livet på Bequia i Västindien

När de väl hamnade på sin paradisö anpassade de sig snart till det lugna tempot och den avslappnade attityden. Axlarna sjönk ner och andningen blev långsammare för de båda. Det var helt enkelt ett annat tempo på ön Bequia där de valde att bosätta sig. Det är dock svårt för två utpräglade entreprenörer att sitta stilla för länge. De började se möjligheter och idéer överallt. Det dröjde inte länge förrän Lars & Margit öppnade sin första verksamhet på ön. En verksamhet som hela tiden växte. När de nästa gång drog i handbromsen drev de flera hotell och restauranger med över 150 anställda.

Lars & Margit – hemlängtan

När barnen blivit stora började Margit och Lars drabbas av hemlängtan. De längtade helt enkelt efter Sverige. De började så smått prata om att skaffa ett sommarhus i Sverige, så de kunde tillbringa somrarna där och vintrarna på sin älskade ö. De började leta och hittade till slut sitt drömhus i Glommen strax norr om Falkenberg. Här hade de havet inpå knuten, långa sandstränder och magiska solnedgångar. Precis som i Västindien.

Lars & Margit - Glommens Fiskekrog

Vid sina dagliga långpromenader hade de vid flera tillfällen gått förbi en liten sommarrestaurang med ett otroligt läge. De började prata om ”att det borde man kunna göra något med”. Än en gång tog entreprenörerna överhanden! De startade Glommens Fiskekrog med råvaror direkt från den lilla fiskehamnen och med fantastiska smaker från havet. Idag ses Glommens Fiskekrog som en av de bästa fiskekrogerna i Halland.

Några kilometer bort på stranden, vid Olofsbo, upptäckte de ett gammalt slitet vandrarhem. Byggnaden var inte så mycket att hurra för, men läget! Mellan två stora klitter, direkt på den vackra sandstranden låg det och tittade ut över havet. Efter lite övertalning lyckade de köpa vandrarhemmet, och 2018 började de med sin renovering. Målet var solklart. Här skulle de skapa ett genuint karibiskt hotell med restaurang och beach bar. Så startade Flip Flop Beach Bar & Rooms, ett unikt ställe med en utsikt och ett läge som tar andan ur besökarna. Detta i kombination med spännande inredning, fantastisk mat och en avslappnad karibisk inställning så har Flip Flop blivit ett populärt mål för människor från hela Sverige.

Drömmen om att dela med sig av sitt Karibien

2019 upptäckte Lars & Margit den lilla ön Mayreau strax sydväst om huvudön Saint Vincent i Grenadinerna. Mayreau har bara 300 invånare och är en orörd pärla bland öarna i Västindien. De bestämde sig för att skapa en unik upplevelse genom att bygga Mayreau Beach Club & Villas på de gröna kullarna precis ovanför sandstranden och det azurblå havet. Idag står flera exklusiva villor med ett flertal rum i varje på plats.

Lars & Margit - Mayreau

Det är denna magiska miljö som Lars & Margit vill dela med sig av. Med sina många år i Västindien kan de erbjuda en genuin upplevelse som skiljer sig från de otaliga charterresor som erbjuds till stora hotellkomplex. Här får man uppleva det riktiga Karibien med dess undersköna natur och avslappnade attityd.

Välkomna!