Det blir en jul i Västindien

Vi hade planerat att resa hem till Sverige för att genomföra årets julmiddagar

Eftersom vi noga följt myndigheternas råd om alla nya restriktioner så ändrade vi konceptet samt minskade antalet platser.Men förra veckan började avbokningarna trilla in och drygt 60% bokade av sina julbord, det i kombination med att Brittish Airways ställde in samtliga flygresor från Västindien till Europa gjorde att vi tog det säkra före det osäkra och ställde in alla planerade julmiddagar. Ett tråkigt beslut då vi verkligen tycker att det är extra kul att arrangera julmiddagarna på FlipFlop men vi tror det var ett klokt beslut för oss såväl som våra gäster.Å andra sidan har vi fullt upp här i Västindien och av erfarenhet vet vi att tiden fram till jul går extremt fort med mycket planering för att kunna möta högsäsongen väl förberedd. I år känns det dock som vi kan ta det ganska så lugnt, normalt ökar trycket kring juletid och i mellandagarna men i år blir det ingen stress den saken är säker.

I veckan besökte vi Canouan för att köpa diverse förnödenheter. Det är en speciell ö som är indelad i södra och norra delen. Det normalt färggranna Västindiska vardagslivet finns i byn på södra delen och för att ta sig till den norra delen passerar man en Gate med bevakning. Det är en av världens exklusivaste destinationer så är det inte lätt att få komma in till Norra delen utan bokning eller inbjudan. Vi lärde känna dom italienska investorerna för många år sedan då vi träffades på Mustique redan 1990, dom hade storslagna planer och minns hur vi undrade hur lång tid det skulle ta att skapa deras otroliga vision. På den tiden hade ön 700 invånare där merparten försörjde sig på fiske. Nu 30 år sedan och ett antal miljarder som spenderats så börjar resultatet synas på allvar. Befolkningen har ökat till drygt 4000, det finns en flygplats där privat jets av alla storlekar kan landa, Sandy Lane yacht club, en nybyggd lyxig marina med plats för 120 stora yachts är färdigbyggt, Det ultra lyxiga hotellet Pink sands som drivs av Mandarin Oriental är i full swing, en super häftig och svårspelad 18 håls golfbana designad av Jim Fazio är utspridd över ön, den är kanske mest känd på grund av före detta ägaren som var Donald Trump innan han blev president. Och som pricken över i:et, ett oändligt antal lyxvillor i prisklassen 50-100 miljoner kronor. För er som vill veta mer se hemsidan

https://www.canouan-estate.com/

Här samlas miljardärerna från alla världens hörn, dom parkerar sina jetplan en vecka för att umgås med likasinnade långt borta från vardagen i den giriga globala finansvärlden. För oss vanliga medborgare och som bor i närområdet så är det praktiskt att ta båten dit för att köpa sådant vi inte kan köpa här på Mayreau och kanske kombinera med ett besök på någon av öns trevliga restauranger eller för golfspelaren, en runda på golfbanan , om man har råd med greenfee avgiften förstås.

Igår Söndag var en ledig dag och vi seglade till Tobago Cays som ligger en halvtimma från oss. Det är alltid lika häftigt att komma dit och uppleva det turkosblåa vattnet, få simma med sköldpaddorna och snorkla på dom vackra reven som är fulla av färggranna fiskar. Normalt är det fullt med segelbåtar som letar sig fram till detta lilla orörda paradis men igår var det lugnt med endast ett fåtal båtar på besök, åter ett bevis på hur pandemin påverkat hela världen.

Arbetet med vår anläggning fortgår enligt plan dock med vissa svårigheter, men om inget oförutsett händer blir det taklagsfest på lördag då vi förhoppningsvis lyckats få på vårt nya tak och därmed fått stopp på läckagen i huvudbyggnaden och kan ställa ut alla vackra möbler och saker som står och väntar i containern. Även om det är lugnare än normalt i Grenadinerna så ökar trafiken med fler och fler yachts som passerar utanför vår anläggning. Det skall bli spännande att se om vi kan locka hit dom med hjälp av 12 nya förtöjningsbojarna som nyligen borrats ner i sjöbotten strax utanför vår brygga.